Президентът Румен Радев аплодира талантливата си дъщеря Дарина на първия й изпит

...
Президентът Румен Радев аплодира талантливата си дъщеря Дарина на първия й изпит
Коментари Харесай

Дъщерята на президента с първи изпит на сцена, Радев я аплодира от първия ред

Президентът Румен Радев аплодира надарената си щерка Дарина на първия й изпит по театрална тирада в НАТФИЗ в класа на доц. д-р Пенко Господинов. Точно в 19,00 часа първият човек в страната изненадващо се появи измежду препълнената зала на академията, като щерка му преди този момент сложи знак " ЗАПАЗЕНО “ на последния ред за него.

" Ще пристигна мой непосредствен “, каза Дарина на преподавателката си доцент доктор Лора Мутишева, без да прецизира за високия посетител. Румен Радев се появи в спортно сако и риза в положително въодушевление в компанията на защитата си. Още в самото начало на дългата режисура " Чернобилска молитва “ от Светлана Алексиевич залата притихна в монолозите на студентите Даниел Кукушев, Ивана Крумова, Петър Андреев, Ралица Попова, Катрин Гачева, Виктор Младенов и Иван Горанов.

Щерката на Радев - Дарина, пък ни сподели, че гибелта може да бъде и красива, а до края на постановката залата към този момент хлипаше в мемоари и истории на хора, претърпели чернобилската повреда и дали свидни жертви след 26 април 1986 година

Още от сутринта 21-те студенти се събраха към този момент " онлайн “ и почнаха трескаво да репетират реплики от тъжната пиеса, а преподавателката доцент доктор Лора Мутишева им внасяше устни бележки в осъществяването. " След тези две години пандемия доста се радваме, че още веднъж сме всички дружно. Текстът е доста сложен, става дума за нещастието освен на един народ, само че и на целия свят и асоциацията с днешно време е фрапираща. Да, с този текст споделяме:  " Не на войната " и се надяваме това да не се повтори “, каза Ванеса Пеянкова, която пя дружно със състудентките си в националния хор, част от спектакъла.

До края на вечерта " златният клас “ на доцент доктор Пенко Господинов подвигна на крайници публиката с прочувствените си монолози в препълнената зала - млади и остарели, седнали на земята и на столове в профил, се радваха на бъдещите гении. Веднага след края на вълнуващата вечер президентът Румен Радев изчака публиката да излезе от залата и поговори персонално с класа на дъщеря си Дарина Радева, написа " България Днес “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР